Translate

Saturday, April 4, 2015

Tumis Daging & Sayuran Saus Hoisin (Stir-Fry Meat in Hoisin Sauce)


In Indonesian & English

Bahan

  • 350 gr Daging sancan/tetelan-iris tipis
  • 75 gr Wortel-potong2, 150 gr Zucchini-iris2
  • 50 gr Baw.bombay-iris2, 2 sm Saus Hoisin
  • 2 Cabai mrh/½ Paprika-iris, 1 st Jahe cincang
  • 150 ml Air, 2 Bawang putih-cincang
  • 1½ sm Saus soya pekat, 1 sm Saus tiram
  • 1 st Lada hitam-gerus kasar, Minyak
  • 1 st Minyak wijen, 1 Daun salam
  • 1 st Maizena+2 st air
Bahan perendam:

  • 1 st Bumbu ngohiang, ½ st Lada bubuk
  • 1 sm Saus hoisin, 1 sm Saus soya pekat

Cara membuat


  • Campur daging dng bahan perendam, biarkan selama 1mnt. Tumis daging dng sedikit minyak hingga daging berubah warna, angkat & sisihkan.
  • Tumis baw.putih, bombay, cabai & jahe dng minyak dng api besar sampai layuKecilkan api ke sedang, mskkan daging, salam, lada hitam & semua sausAduk hingga rata.
  • Beri air, masak hingga mendidih & daging matang. Masukkan minyak wijen, wortel & zucchini, masak hingga sayuran matang. Tuangi larutan maizena, aduk hingga cairan mulai mengental. 



Ingredients

  • 350 gr Flank steak-thinly sliced, 150 ml Water
  • 75 gr Carrots & 150 gr Zucchini-sliced, fry. Oil
  • 50 gr Onion-sliced1½ tbsp dark Soy sauce
  • 2 Red chilies/½ Paprika-cut, tsp Sesame oil
  • 2 cloves Garlic-minced, 1 tsp minced Ginger
  • 2 tbsp Hoisin sauce, 1 tbsp Oyster sauce
  • 1 Bay leaf, 1 tsp Black pepper-coarsely ground
  • 1 tsp Corn starch+2 tsp Water
Marinate ingredients:

  • ½ tsp ground Pepper, 1 tsp Chinese 5-spice
  • 1 tbsp Hoisin sauce, 1 tbsp dark Soy sauce

Directions


  • Combine the meat with marinate ingredients well. Let it stand for ~ 15 min. Sauté the meat with enough oil until the meat color changed. Set aside.
  • Sauté the garlic, onion, chilies/paprika & ginger over high heat until wilted. Reduce the heat to medium; stir in the meat, bay leaf, black pepper & all sauces.
  • Pour in the water; stir until the meat cooked. Add in the sesame oil, carrot & zucchini cook until the vegetable softened. Pour in corn starch mixture; keep on stirring until the sauce thickens. 

Popular Posts

Followers